bgERP.com

Вход в системата


bgERP е уеб базирана система и се нуждаете единствено от браузър, за да работите с нея. Тя поддържа всички разпространени браузъри със съвременни (след 2009 г.) версии. Поддържа също и редица мобилни браузъри на най-разпространените платформи.

Стартирайте bgERP, като въведете URL адреса, формиран при инсталирането на системата, в лентата за адреси на браузъра:

type-2-png-gzg6-1-1

В примера е използван браузъра Mozilla Firefox , който по-нататък ще използваме основно за илюстрации.

Препоръчваме ви да изведете за този адрес икона за бърз достъп на десктопа си или в отметките. Ежедневното използване на системата е по-лесно, ако стартирате програмата само с едно кликване на мишката.

В прозореца на браузъра се зарежда интерфейсът на bgERP. Идентифицирайте се, за да "влезете" в системата и да ползвате функционалността ѝ. Тази стъпка е задължителна. С нея потвърждавате правото си да работите с програмата и тя установява какви са нивата ви на достъп до модули и информация.

Вход в системата

При опит за достъп до програмата, след като в нея е регистриран поне един потребител, винаги се появява следният екран: Вход в Име на базата:

vxod-jpg-204c

Въведете потребителското си име и парола, за да идентифицирате своите права на достъп, и натиснете бутона Вход. При успешно влизане (вписване) в програмата, в прозореца на браузъра се зарежда основният екран ("Портал"-ът) на bgERP:

adminport1-png-hmob

В горната лява част на „Портал“-а е разположен бутон за достъп до отделните менюта и подменюта, обединяващи сродните модули на системата. До него се намира бутон за търсене. В средата е логото на програмата (в нова инсталация логото е „bgERP”). Вдясно е бутонът за достъп до профила на текущия потребител, откъдето може да се сменя езика, да се превключва между десктоп (за компютър) и мобилен (за таблет, смартфон) изглед и да се излезе от системата. До него е разположен бутон, който отваря лентата с отметки на текущия потребител.

В основната, централна част на екрана се извеждат четири списъка с помощни, уведомяващи и организационни функции:

  • Последно - списък с линкове (бързи препратки) към документите и папките, които използвате най-често или сте отваряли последно.
  • Задачи - списък с всички текущи задачи и събития, отразени в системата, които са ви възложени.
  • Известия - списък с известия за всяко събитие в системата, адресирано до/споделено с вас или пряко или косвено е свързано с правата и работата ви в програмата/фирмата.
  • Календар - календар за текущия месец.

     
От настройките на потребителския си профил (секции Вътрешен изглед и Портал на системата) всеки потребител на системата може да си избере начин на подреждане на списъците в портала.

Бърз достъп до "Портал"-а от всяка точка на системата се осъществява с клик върху логото на програмата - „bgERP”. То е позиционирано в средата на всеки екран. В горния десен ъгъл на самото лого има малка цифра в червено кръгче. Тя показва броя на новите известия, които очакват вашето внимание.

Изборът на Стандартна вътрешна страница предлага друг изглед на Портала. В него разположението на бутоните и менютата е различно, но не се променя тяхното предназначение и начин на действие.

alpanomodern-png-unji