bgERP.com
Хостване на bgERP в ICN.Bg
ICN-png-9tkq-1-1
Искате ли лесно да стартирате собствена инсталация на bgERP? Последната версия на системата лесно може да заработи на виртуален сървър в ICN.Bg.

При внедряване на ERP система винаги е много важен въпросът за нейното хардуерно обезпечаване. Софтуерът за управление стана "сърцето" на всеки по-сериозен бизнес, а както знаем то не бива да спира. Напоследък виртуалните сървъри все по-често се използват от малки и средни фирми за хостване на ползвания от тях организационен софтуер, защото:

  • Началната инвестиция е пренебрежимо малка;
  • Не е необходима хардуерна поддръжка;
  • С разрастването на бизнеса, ресурсите (памет, процесори, свързаност) на виртуалните сървъри лесно и бързо могат да бъдат увеличени според нуждите;
  • Условията, в които работят виртуалните сървъри, са на порядък по-сигурни от тези, които може да осигури една неспециализирана фирма. Например решенията за охрана, защита от пожар, непрекъсваемо захранване, охлаждане и др. са много по-добри в специализираните фирми.

     
Една от най-големите български фирми, специализирани в предоставянето на услуги за хостинг, в т.ч. и на виртуални сървъри е ICN.Bg. Приемайки отправеното предложение за партньорство, в последните седмици нашите екипи съвместно направиха шаблон на bgERP, който лесно може да бъде стартиран в облака на ICN.Bg. Това дава възможност много български фирми да се сдобият с надеждно хоствана ERP система, по много удобен и евтин начин.

По-долу ще опишем какво трябва да направите, за да получите собствен bgERP сървър.

Инсталиране на bgERP на cloud сървър на ICN.Bg


Първото, което трябва да направите е да отидете на www.icn.bg и да купите някакъв облачен сървър. Там може да му настроите параметрите по ваше желание, но имайте предвид, че по-късно може и да ги промените. bgERP тръгва и на най-малката конфигурация, но за сериозна работа препоръчваме поне 2 процесорни ядра и 2GB РАМ. Дискът е според количеството файлове и документи, с които ще работите.
Buy-png-6x3u

След като натиснете бутона "Купи" ще последва диалог, в който може да промените параметрите. Единственият съвет тук е да изберете Ubuntu за ОС. Накрая ще стигнете до форма с вашите контактни данни, името и паролата ви за логване и избор на начина за плащане. След като попълните всички задължителни полета трябва да направите плащането. След това може да се логнете в интерфейса за управление на вашите поръчки. Там отидете на "Моите продукти -> Cloud"

MyProducts-png-yb2z

В списъка ще видите вашия сървър. Минава време докато се активира поръчката ви. Ако чакате повече от 10 минути за това, съветваме ви да пишете на съпорта на ICN.Bg. Това става от "Техническа поддръжка -> Изпрати запитване".

След като cloud сървърът бъде активиран, трябва да кликнете на него и да натиснете бутона за създаване на нов.
CreateNewServer2-png-2hz7

Първо ще бъдете запитан на каква географска локация искате да е сървърът. Посочвате на картата София/България и натискате бутона Следващ. Тук е мястото да изберете "шаблона" за bgERP:
Template-png-h8in

След като изберете шаблона ще имате още няколко форми с възможности за настройки, но в края ще започне процесът по създаването на вашия нов сървър.
BuildLog-png-2ia5

Когато всички индикатори спрат да се въртят, трябва да изчакате още една или две минути и да проверите дали bgERP се е появил на IP адреса, който ви е предоставила системата. Ако всичко е наред, когато заредите IP адреса в браузъра си ще се появи синият екран с GPLv3 лиценза на bgERP.

bgERP-Install-1-png-b0yh

По-нататък следва стандартната процедура по инициализиране на bgERP. Натиснете да се обнови кода и изчакайте процедурата по инициализирането. Ще се появи екран да въведете вашите данни.

Повече информация и по-нататъшни инструкции за работа може да откриете тук:

http://bgerp.com/cms_Articles/Article/Vhod-v-sistemata/

Макар и надълго описан, целият този процес може да отнеме под половин час работа, в резултат на която ще имате нова инсталация на мощна ERP система. Ако ви е необходима поддръжка, обучение или надграждане може да се свържете с екипа на Експерта ООД, който е нейният основен разработчик: team [аt] experta.bg или тел: 062/ 611-539

Добавете коментар

 Име
 Имейл
 Сайт