bgERP.com
Проектът bgERP ще бъде представен на OpenFest 2012
OpenFest
Вероятно не сте чували за системата bgERP, освен ако не сте работили в една от няколкото български фирми, които ползват bgERP 1.0 в последното десетилетие.
 
В началото на 2011 г. взехме решение да направим втора версия на системата, предназначена за по-широк кръг потребители. Както и предишната версия, bgERP 2.0 ще се базира на свободни технологии с отворен код, а разпространението ѝ ще бъде под GPL v3 лиценз.
 
bgERP 2.0 е в напреднал стадий на разработка, в момента има няколко тестови инсталации с частична функционалност. На OpenFest-а ще бъдат представени нейните основни възможности и новаторската ѝ концепция за организация на бизнес документите и писмената комуникация.
 
Очаква се първата публична бета версия на bgERP 2.0 да е достъпна за сваляне в края на годината, а през март 2013 г. да има стабилна версия.
 
Системата е написана на PHP 5.3 и използва MySQL сървър за база данни, но използването на последния е по начин, който позволява в бъдеще тя да работи на облачна инфраструктура.
 
Достъпността на системата и лесното модифициране и надграждане вероятно ще предизвикат интереса както на хората от бизнеса, така и на независими софтуерни разработчици и доставчици на услуги, които могат да включат bgERP 2.0 в своето портфолио.

Добавете коментар

 Име
 Имейл
 Сайт